ekmek fırın doğalgaz dönüşüm

Karafırın Doğalgaz Dönüşümü

Karafırın Doğalgaz Dönüşümü için esaslar kanunlarda belirtilmiştir. Yalnızda kara fırın için değil taş fırın doğalgaz dönüşüm ve pide fırını doğalgaz dönüşümü hizmetleri şirketimiz tarafından en kaliteli malzemeler ve deneyimli uzman ekibimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Bunun dışında ekmek fırını doğalgaz projesi firmamız tarafından yapılmaktadır.

Kara Fırın Nedir?

Kara fırın ya da odunlu fırın olarak bilinen fırın türlerinin uzunluğu 4 ile 6 metre, genişliği ise 3 ile 5 metre arasında değilir. Bu fırınların taban kısmı elips, tavan bölümü ise kubbe biçimindedir. Tavan yüksekliği 1 metre olan ateş tuğlasından örme pişirme fırınlarına kara fırın denir. Bu fırın türünün çalışma prensibi 280 ile 300 derece pişirme sıcaklığına kadar ısıtılır ve brülör kapatılır. Kapakları kapatılan fırında 10 dakika sonra pişirme işlemi gerçekleştirilir. Kara fırınlarda genellikle pişirme süresi 2 saattir. Fırında işlem bittikten sonra brülör tekrar ateşlenir ve fırın tekrar aynı derecelerde ısıtılarak pişirmeye hazır hale getirilir.

Kara Fırın Doğalgaz Dönüşümü ve Kullanım Esasları

Karafırın Doğalgaz Dönüşümleri

Karafırın Doğalgaz Dönüşümü; restoran, fırın, kafe, bistro, lokanta, fırın ve pastaneler de gerçekleştirilir. Bu noktada kanunlara uygun hale getirilen kara fırınların kullanılması gerekir. TSE kurumunun belirttiği uluslararası standartlara uyan, CE ve TSE belgesine sahip olan fırın brülörleri kullanılması zorunludur. Bu standartlara uygun olarak özel imal edilen fırın brülörleri, kara fırının içinde oluşan atık gazın tahliyesi için baca sistemi kullanılmalıdır. Bu baca sistemi için CE Özel İnceleme Raporu alınmalı ve Özel İnceleme Raporu Verilmesi Talimatına uyularak Proje Onay ve Tesisat Kontrol gibi işlemler gerçekleştirilmelidir.

Kara Fırınlarda Brülör Montajı Nasıl Yapılır?

Brülör, fırına rijit bir şekilde bağlanabilecek yapıya sahip olmalıdır. Aynı zamanda kapak plakası kalınlığı en az 10 milimetre olmalıdır. Brülörün yerinden sökülmesi halinde, brülörü kapatarak gaz akışını kesen bir düzenek kesinlikle bulunmak zorundadır. Yanma odası üstünde kesinlikle alev gözetleme canım hazır olmalıdır, alevin durumu bu noktadan açık bir şekilde izlenebilmelidir. Brülör, fırın içindeki nem ve sıcaklığa dayanıklı materyallerden üretilmelidir. Fırın içi sıcaklığın korunumu için öncelikli önlemler alınmalıdır.

Karafırın Doğalgaz Dönüşümü

Elektrik tesisatında ve otomatik kontrol panosunda mevcut olan ışıklı ve sesli uyarılar düzgün bir biçimde konumlanmalıdır. Bu tür ışıklı ve sesli ikaz cihazları açık bir şekilde görülmeli ve anlaşılır olmalıdır.

Brülör sistemi; sürekli açık olan bir pilot alevle ya da alevin sönmesi halinde devreye giren elektronik ateşleme sistemi ile yanık halde tutulmalıdır.

Ateşleme komutu olmadan sistemde bir alev meydana gelmesi durumunda alevi algılayan ve sistemi kapatan otomatik kontrol mekanizması bulunmalıdır.

Brülör sistemi; ateşleme işleminden sonra alev kontrolü yapmalıdır. Alev görüldükten sonra işlem gerçekleştirilmelidir. Sistem işler hale geçtiğinde alev söndüğü anda sistem otomatik bir şekilde gazı kesmeli ve arıza durumuna geçmelidir.

Sistemde bulunan minimum ve maksimum sıcaklık ayarı yapılabilen ve kumanda edilebilen bir termostat kesinlik olmalıdır. Fırın içinde olan sıcaklık bu termostat aracılığı ile sürekli olarak kontrol edilebilmeli ve fırın yanma haznesinin ters köşesinden sıcaklık ölçümü yapılabilmelidir. Fırının aşırı ısınmasını engellemek için fırın içindeki azami sıcaklığı 330 C olması gerekir. Bu sıcaklığın üzerine çıktığı hallerde brülör devre dışı bırakılmalıdır.

Karafırın Doğalgaz Dönüşüm Sistemleri

Fırın kullanma talimatı bu kurallar doğrultusunda yazılı bir biçimde hazırlanarak fırın üzerinde görülen bir noktaya asılmalıdır. Böylece tüm personeller fırın kullanma talimatına uygun ve güvenli bir biçimde fırını çalıştırabilecektir.

Her bir brülör bek sistemi için kesinlikle kesme vanası konulmalıdır. Ayrıca sistemin otomatik olarak çalışmasına yardımcı olacak solenoid valfler bulunmalıdır. Sistemde brülör bekleri arasındaki bağlantı azami olarak 40 cm uzunluğuna sahip olan esnek bağlantı elemanları ile monte edilmelidir.

Fırın sistemine en az bir tane gaz basınç prosestatı ve düz regülatör takılmalıdır. Regülatör kullanılmadığı durumlarda kesinlikle iki tane gaz basınç prosestatı kullanılmalıdır. Kolektör öncesinde mutlaka gözenek açıklığı 50 mikron bir filtre kullanılmalıdır.

Karafırın Doğalgaz Dönüşümü yapılırken; baca hesaplamaları yapılmalıdır. Bu baca hesaplamaları yapılırken TS EN 13384-1 standartı esas alınmalıdır. Kara fırınlarda ve taş fırınlarda Pw = 10 Pa hesabı sağlanmalıdır. Baca gazı sıcaklığı ise 200 C olarak ayarlanmalıdır. Bu bacalar üstünde atık gazın tahliyesini önleyecek hiçbir klape, fan ya da kapak olmamalıdır.

SASA TEKNİK CE BELGELİ ATMOSFERİK BORU BRÜLÖR, 2 Lİ - 3 LÜ- 4 LÜ- EMNİYETLİ SİSTEM KURULUMU YAPILMAKTADIR. TAŞ FIRIN CE BELGESİ KONUSUNDA VE OTOMAASYON SİSTEMİ İÇİN DANIŞINIZ 0532 3023278 - 0507 669 7791

SASA TEKNİK CE BELGELİ KARA FIRIN LAHMACUN FIRIN DOĞAL GAZ DÖNÜŞÜM 0532 302 3278 EKMEK FIRIN , PİDE LAHMACUN FIRIN, ETLİ EKMEK FIRIN DOĞALGAZ DÖNÜŞÜMÜ YAPIYORUZ.  WHATSAPP 0532 302 32 78 - 0507 669 7791

SEYYAR PİDE FIRIN DOĞAL GAZ  CE BELGELİ